Folosirea acizilor organici in controlul varozei este una din metodele recomandate de legislatia romana chiar si in cazul apiculturii organice datorita calitatii de a nu contamina mierea si ceara cu reziduuri neadmise, a lipsei fenomenului de rezistenta a parazitului la tratament si a eficacitatii acestora in conditiile unei folosiri adecvate.
Folosirea acizilor organici in controlul varozei este una din metodele recomandate de legislatia romana chiar si in cazul apiculturii organice datorita calitatii de a nu contamina mierea si ceara cu reziduuri neadmise, a lipsei fenomenului de rezistenta a parazitului la tratament si a eficacitatii acestora in conditiile unei folosiri adecvate.
La fel ca si acidul formic, acidul lactic se regaseste in multe alimente, fiind prezent si in miere.
Utilizarea lui in tratament se poate face prin pulverizarea fiecarui fagure cu 5ml de acid.
Atentie, acesta nu va ajunge la acarienii de pe puiet, asadar tratamentul trebuie repetat.
Tratamentul se face in general toamna, in llipsa puietului, atunci cand majoritatea parazitilor pot fii omorati cu doua aplicari.
In cazul aplicarii acidului lactic trebuie tinut cont de temperatura exterioara, aceasta nu are voie sa fie sub 6 grade celsius.
Tot odata trebuie sa tinem cont si de reziduri, tratamentul fiind administrat in perioadele lipsite de cules.
Acidul lactic poate fi folosit si impreuna cu siropul sau turta pentru albine.
Folosirea lui in perioada de primavara stimuleaza a depunerii pontei matcii, obtinand un numar ridicat de puiet si ajuta la dezvoltarea populatiei de albine lucratoare.
Continut (C3H6O3) % min 80
Colour APHA-< 150
Densitate g/ml 1,18-1,19
Izomer L(+)% > 95
Cenusa sulfatata %< 0,01
Metale grele ppm< 0,001
Fier (Fe) ppm< 0,001
Arsen (As) ppm< 0,0001
Cloruri ppm< 0,001
Sulfati ppm< 0,002
Plumb(Pb) ppm< 0,00005
Mercur(Hg) ppm< 0,001
Calciu(Ca)% ppm< 0,002
@COMMENT_TITLE@
@COMMENT_COMMENT@