Descarca aplicatia
 
 
Hrana

Produse in oferta

Produse in oferta
diverse
Masina de macinat zahar 380V
Masina de macinat zahar este destinata producerii zaharului pudra pentru albine, pentru...
2.990,00 lei Pret regular -510,00 lei 3.500,00 lei Pret
colectare-venin
Masina de colectat venin Apimak
Aplicare simultana la 3 stupi separati Operare a 3 unitati de colectare cu o singura baterie...
2.900,00 lei Pret regular -500,00 lei 3.400,00 lei Pret
colectare-laptisor-de-matca
Masina de colectat laptisorul de matca Apimak
Asistent pentru productia in masa de laptisor de matca. Sistem de vacum puternic. Alimentare...
2.700,00 lei Pret regular -100,00 lei 2.800,00 lei Pret
aparate-pentru-tratare
Fogger (Sublimator) Oxalic Apimak
ATENTIE Se foloseste doar cu echipament complet de protectie(masca si ochelari). Foggerul...
1.590,00 lei Pret regular -300,00 lei 1.890,00 lei Pret
spirale-decristalizare
Decristalizator de miere Germania
Decristalizator de miere de inox Reglarea temperaturii se face cu ajutorul termostatului....
850,00 lei Pret regular -100,00 lei 950,00 lei Pret
prese-ceara
Presa ceara inox
Presa de ceara din inox.
750,00 lei Pret regular -300,00 lei 1.050,00 lei Pret
Toate produsele in oferta

Produse noi

Produse noi
atractanti-roiuri
Apiarom 500ml
Produs pentru calmarea albinelor Se utilizeaza la: -Unirea familiilor, cu scop calmant asupra...
89,00 lei Pret
accesorii-matci
Capse cu feromoni Nasanov 5 buc
Substanţa activă NASANOV produsă pe cale sintetică va atrage roiurile în compartimentele...
59,00 lei Pret regular -20,00 lei 79,00 lei Pret
decristalizare-si-omogenizare
Instalatie miere crema 200L Lyson
Instalatie miere crema 200L Lyson. Produs din otel inoxidabil rezistent la acid. Este dotat...
18.000,00 lei Pret
Toate produsele noi

Vaporizator formic clasic Nassenheider 300ML (1750)

30027
31,00 lei
cu TVA

Vaporizator pentru acid formic Nassenheider model clasic, 300 ml. Necesita caldura generata de activitatea de crestere a puietului in cuib pentru a vaporiza acidul formic. Pentru un tratament corect se foloseste doar atunci cand exista puiet in cuib. Se monteaza intr-o rama pentru a putea fi introdus imediat dupa ultima rama cu puiet.

Se foloseste montat intr-o rama normala de lemn.

Montajul se face usor, cu doua holsuruburi.

Asigura dozarea unei cantitati optime de acid formic, per stup, pe zi, fara interventia stuparului. Autoreglarea se face prin reglarea suprafetei petei de evaporare de pe servetelul albastru in functie de caldura din mediu: la caldura mai mare pata va fi mai mica, la frig pata va fi mai mare. 

Vaporizator pentru acid formic Nassenheider model clasic, 300 ml. Necesita caldura generata de activitatea de crestere a puietului in cuib pentru a vaporiza acidul formic. Pentru un tratament corect se foloseste doar atunci cand exista puiet in cuib. Se monteaza intr-o rama pentru a putea fi introdus imediat dupa ultima rama cu puiet.

Masuri de precautie la utilizarea tratamentului cu acid formic:

Folosirea manusilor de protectie din cauciuc, a ochelarilor de protectie, a sortului de protectie din cauciuc si a cizmelor de cauciuc la umplerea recipientelor vaporizatoarelor cu acid formic si la introducerea vaporizatorelor in stupi este obligatorie.

Vaporizatoarele sunt umplute cu acid formic doar afara, nu in spatii inchise.

Tineti o galeata cu apa in apropiere.

Pastrati acidul formic astfel incat copiii sa nu aiba acces la el.

Acidul formic provoaca arsuri. Nu ii inhalati vaporii.

Daca acidul formic ajunge in ochi spalati imediat cu multa apa si consultati doctorul.

In cazul unui accident sau daca nu va simtiti bine in timpul sau dupa manipularea acidului formic, consultati medicul.

Utilizarea vaporizatoarelor Nassenheider se face pe riscul propriu. 

 

Conditii pentru un tratament de succes date de producator:

Durata tratamentului sa fie de 10-14 zile pentru a avea efect asupra unui ciclu complet de dezvoltare Varroa.

Pe durata tratamentului stupii cu soclu antivarroa au suberele inchise complet.

Tratamentul se incepe dupa ultima recolta de miere din an, dupa ce mierea marfa a fost extrasa din stup si familia ramane doar in corpul de cuib.

Urdinisul este deschis normal in functie de marimea familiei.

Acolo unde stupii sunt asezati pe vetre cu vant constant, pentru un tratament bun se cere instalare de panouri de oprire a vantului sau asigurarea ca urdinisul familiei nu este pe directia vantului.

Daca pe durata tratamentului numarul de paraziti cazuti pe subar sau hartia de control nu se diminueaza, inseamna ca familia tratata este constant infectata de la o stupina vecina si cele 10-14 zile de tratament trebuie repetate dupa o scurta pauza de la terminarea primului tratament de 10-14 zile. Deci monitorizati acarienii morti pe durata tratamentului!

Pentru o folosire de durata a ramelor si stupilor in care se face tratament cu acid formic, se utilizeaza doar holsuruburi, cuie si sarma din inox. 

Tratamentele cu acid formic se aplica doar toamna, pentru a da timp peste iarna sa se elimine substanta activa din stup. Tratamentele cu acid formic nu se administreaza primavara inainte de sezonul activ.

Verificarea Vaporizatorului Nasenheider inainte de utilizare:

Capacul mare gradat nu trebuie sa fie dezlipit (in niciun caz nu incercati sa-l deschideti fiindca astfel vaporizatorul nu va mai functiona). Acest capac este lipit din fabrica.  Pentru a testa ca nu e dezlipit va sugeram urmatorul test inainte de utilizare:

Umpleti rezervorul complet cu apa.

Asezati vaporizatorul in pozitie orizontala.

Nivelul apei in compartimentul de imbibare al fitilului nu trebuie sa creasca in urmatoarele 4 ore.

Apa din rezervor nu va curge afara. 

 

Recomandari de dozaj si mod de administrare de la producator:

Roi intre 6-9 rame Dadant - 15 ml +/-20% pe zi - cu fitil mic

Stupi pe un corp Dadant 10-12 rame - 20 ml +/-20% pe zi - cu fitil mic

Stupi pe doua corpuri Dadant 10 rame - 25 ml +/-20% pe zi - cu fitil mare

Vaporizator Acid Formic 300 ml Nassenheider model clasic este montat intr-o rama normala de cuib. Umplerea lui se va face in stupina inainte de introducerea in stup, cu o siringa, tinandu-l rasturnat si introducand varful siringii prin compartimentul de imbibare a fitilului. Fitilul se monteaza abia dupa ce rezervorul a fost umplut si doar imediat inainte de introducerea in stup.

Rama astfel pregatita cu vaporizatorul umplut cu acid formic si fitilul montat este introdusa imediat dupa ultima rama cu puiet in capatul cuibului cel mai indepartat fata de urdinis. Trebuie sa ne asiguram ca vaporizatorul este introdus exact langa puiet insa fara a sparge cuibul, pentru ca temperatura de 35 grade Celsius dezvoltata de albine in preajma puietului sa ajute la vaporizarea acidului formic. Acest model spre deosebire de modelele mai noi de vaporizatoare Nassenheider, depinde de caldura generata pentru puiet pentru a vaporiza. Pentru a intelege modul de functionare al modelor mai performante care nu mai depind de caldura puietului si isi autoregleaza vaporizarea in functie de temperatura exterioara, consultati: 

Vaporizator Acid Formic Profesional 290ml Nassenheider

Vaporizator Acid Formic 300 ml Nassenheider pentru rama

Dupa 2 zile de tratament se masoara cantitatea de acid formic evaporata folosind gradatia de pe rezervor si se compara cu cantitatea zilnica recomandata pentru marimea familiei. Daca se descopera o diferenta semnificativa se poate schimba fitilul ales in functie de cum se doreste a fi influentata vaporizarea: alegeti un fitil mai mare pentru a vaporiza mai mult sau un fitil mai mic pentru a vaporiza mai putin. In situatii extreme, rata de evaporare zilnica poate creste cu pana la 50% in functie de temperatura de afara  sau de comportamentul albinelor, insa aceasta crestere in evaporare nu este daunatoare albinelor fiindca mare parte va fi evacuata pe urdinis.

Vaporizator Acid Formic 300 ml Nassenheider model clasic vine dotat cu doua fitile de marimi diferite. Pentru marea majoritate a situatiilor fitilul mic este suficient. 

Daca stupii tratati au doua corpuri Dadant, se poate aseza cate un vaporizator in fiecare corp si totalul vaporizat de ambele vaporizatoare este luat in calcul. Daca dintr-un motiv sau altul nu se doreste folosirea doar a unui vaporizator atunci el trebuie asezat in corpul de sus si cel mai probabil va trebui sa fie dotat cu fililul mare pentru a vaporiza cantitatea necesara de acid formic. 

Tratamentul cu acest tip de vaporizator se face cu acid formic 60%, iar temperaturile maxime ambientale trebuie sa fie in jur de 25 grade Celsius.  Este bine ca stupul sa fie umbrit si izolat.

 

Schema de tratament recomandata de producator:

[Aprilie - Iunie] - Folositi rama claditoare pentru diminuarea infestarii prin taierea fagurilor cu puiet de trantor capacit. (Pentur cei incepatori: In rama claditoare in aceasta perioada vor fi claditi cu precadere faguri cu celule de trantor pe care matca ii va insamanta. Femela Varroa alege cu precadere celulele de trantor pentru a se inmulti fiindca au un cliclu de dezvoltare mai lung. Astfel se creaza o capcana naturala de Varroa).

[Iunie] - Verificarea infestarii prin numararea parazitilor cazuti pe subar in urma mortii naturale.

[Iulie - August] [Dupa ultima recolta de miere] - Primul tratament cu acid formic 60%. Dupa ridicarea magaziilor cu miere marfa si asigurarea unei hraniri de completare unde este cazul (hranirea nu trebuie sa fie atat de abundenta incat sa blocheze cuibul, fiindca familia inca are nevoie de spatiu pentru a creste puiet pentru generatia de iernare) se face primul tratament cu acid formic 60%. Durata 10-14 zile. 

[Dupa terminarea primului tratament] - Hraniri completare / stimulare

[Septembrie] [Dupa 4 saptamani de la primul tratament] - Al doilea tratament cu acid formic 60%. Durata 10-14 zile.

[Octombrie] - Al treilea tratament cu acid formic 85%, daca stupii au fost reinfestati din stupinele vecine la temperaturi apropiate de 10 grade Celsius nu poate fi efectuat cu acest vaporizator care nu are putere de vaporizare la temperaturi mici. Va recomandam sa studiati celelalte doua modele de vaporizatoare Nassenheider pentru asta. 

30027

Vezi alte 16 produse din aceeași categorie:

Benzi tratament de carton -...
puiet-varos
Benzi tratament de carton - 100 buc
FTH
Benzi de hartie carton care pot fi folosite pentru diferite tratamente
30,00 lei Pret
Acid oxalic dihidrat 1KG
anti-varroa
Acid oxalic dihidrat 1KG
HST-008
Tratamentul familiilor de albine toamna târziu sau la începutul iernii este parte integrantă...
32,00 lei Pret
Armonia albinelor 10ml
vitamine
Armonia albinelor 10ml
ARM10
Produs pentru mentinerea imunitatii albinelor. Ingrediente:     uleiuri esentiale de menta,...
39,00 lei Pret
Varroa Tester 3in1
tratamente
Varroa Tester 3in1
VTEST
Varroa tester 3 in 1 este un instrument de monitorizare a sanatatii albinelor. Scopul este de...
65,00 lei Pret
Varroa Tester Plus
puiet-varos
Varroa Tester Plus
PC16
Varroa Tester Plus
55,00 lei Pret
Bucuria albinelor 10ml
vitamine
Bucuria albinelor 10ml
BCA10
Produs pentru sustinerea imunitatii albinelor. Ingrediente:     uleiuri esentiale de tea...
39,00 lei Pret
Varrox Vaporizator
sublimatoare
Varrox Vaporizator
VAV
Varrox Vaporizator - vaporizator pentru acidul oxalic. Acest vaporizator vine cu aripi...
450,00 lei Pret
Timol (Thymol) 200gr
suplimente
Timol (Thymol) 200gr
TM250
Timol (Thymol) folosit in apicultura pentru diferite aplicatii precum deparazitarea varroa.   
75,00 lei Pret
Furmitom - benzi cu acid...
anti-varroa
Furmitom - benzi cu acid formic
FURMT
COMPOSITION: 1 sheet comprises of formic acid 60% 25 ml EFFECT: Formic acid effective against...
35,00 lei Pret
Bucuria albinelor 50ml
vitamine
Bucuria albinelor 50ml
BCA50
Produs pentru sustinerea imunitatii albinelor. Ingrediente:     uleiuri esentiale de tea...
172,00 lei Pret
Timol (Thymol) 500gr
suplimente
Timol (Thymol) 500gr
TMS_500
Timol (Thymol) folosit in apicultura pentru diferite aplicatii precum deparazitarea varroa....
160,00 lei Pret
Vaporizator formic clasic...
anti-varroa
Vaporizator formic clasic Nassenheider 180ml (1425)
N180C
Vaporizator pentru acid formic Nassenheider necesita caldura generata de activitatea de...
29,00 lei Pret
Benzi tratament de lemn -...
anti-varroa
Benzi tratament de lemn - 100buc
FTL
Benzi de lemn care pot fi folosite pentru diferite tratamente
35,00 lei Pret
Vaporizator formic...
anti-varroa
Vaporizator formic profesional Nassenheider 290ml (630)
30020
Vaporizator pentru acid formic productie Nassenheider, Germania, model profesional cu tava de...
48,00 lei Pret
Glicerina vegetala 1L (1,2KG)
anti-varroa
Glicerina vegetala 1L (1,2KG)
GLIV
Glicerina vegetala de uz farmaceutic: 99,9% Nu este străină organismului uman și astfel nu...
22,00 lei Pret
OxiPlus Uleiuri Esentiale -...
anti-varroa
OxiPlus Uleiuri Esentiale - Benzi acid oxalic si uleiuri esentiale
OXIPLUE
OxiPlus Uleiuri Esentiale - Benzi acid oxalic si uleiuri esentiale atractante, concepute...
32,00 lei Pret
@COMMENT_AVATAR@
@CUSTOMER_NAME@@AUTHOR_PROFILE@@COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
(@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_AVATAR@
@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@
@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_AVATAR@
@CUSTOMER_NAME@@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@