Descarca aplicatia
 
 
Hrana

Produse in oferta

Produse in oferta
diverse
Masina de macinat zahar 380V
Masina de macinat zahar este destinata producerii zaharului pudra pentru albine, pentru...
2.990,00 lei Pret regular -510,00 lei 3.500,00 lei Pret
colectare-venin
Masina de colectat venin Apimak
Aplicare simultana la 3 stupi separati Operare a 3 unitati de colectare cu o singura baterie...
2.900,00 lei Pret regular -500,00 lei 3.400,00 lei Pret
colectare-laptisor-de-matca
Masina de colectat laptisorul de matca Apimak
Asistent pentru productia in masa de laptisor de matca. Sistem de vacum puternic. Alimentare...
2.700,00 lei Pret regular -100,00 lei 2.800,00 lei Pret
aparate-pentru-tratare
Fogger (Sublimator) Oxalic Apimak
ATENTIE Se foloseste doar cu echipament complet de protectie(masca si ochelari). Foggerul...
1.590,00 lei Pret regular -300,00 lei 1.890,00 lei Pret
spirale-decristalizare
Decristalizator de miere Germania
Decristalizator de miere de inox Reglarea temperaturii se face cu ajutorul termostatului....
850,00 lei Pret regular -100,00 lei 950,00 lei Pret
prese-ceara
Presa ceara inox
Presa de ceara din inox.
750,00 lei Pret regular -300,00 lei 1.050,00 lei Pret
Toate produsele in oferta

Produse noi

Produse noi
marcare-matca
Marker oja Quarti - Verde
Lac tip oja pentru marcarea matcilor Nu include sita marcare !!! Producator: Quarti Italia
25,00 lei Pret
sistem-nicot
Bigudiu Nicot Economic
Bigudiu Nicot economic. Produsul se folosește atunci când botcile crescute peste cupulele...
0,70 lei Pret regular -0,30 lei 1,00 lei Pret
Toate produsele noi

EM Probiotic 1L

EM1
65,00 lei
cu TVA

EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE face ca supraviețuirea microbilor „răi” să fie aproape imposibilă, nu numai în mediul înconjurător, ci și în interiorul albinelor. Mecanismele pe care EM le folosește pentru atingerea acestor obiective sunt: 

Modul de acțiune „direct” – mecanism competitiv în care diferite molecule bioactive afectează agenții patogeni.  

Modul de acțiune „indirect” prin întărirea imunității albinelor, a rezistenței și a stării energetice generale 

EM ajută, de asemenea, albinele să proceseze diferiți nutrienți și toxine. EM ajută enzimele albinelor să digere și să fermenteze substanțele nutritive. Metaboliții EM îmbunătățesc funcțiile celulare ale albinelor pe mai multe niveluri, de la sistemul digestiv la sistemul imunitar.

Ca multe alte vietăți de pe planeta noastră, albinele au propriile lor microorganisme pe ele și în interior. Aceste microorganisme ajută albinele să reziste la schimbările turbulente care se întâmplă în mediul înconjurător. Trebuie să ne gândim la microorganisme și albine nu ca entități separate, ci ca un super-organism. Albinele au propriul lor mecanism natural de combatere al dăunătorilor și a bolilor, dar în prezent mediul albinelor se schimbă mai repede decât acestea se pot adapta. Pesticidele, schimbările climatice, poluarea aerului fac ca viața albinelor să fie mai scurtă și mai grea ca niciodată. Apicultura modernă este, de asemenea, foarte solicitantă. Folosim cât mai multe produse de albine, neglijând nevoile reale ale albinelor noastre.

Propolisul, apitoxina, comportamentul igienic și alte mecanisme de protecție a albinelor, în aceste condiții, nu sunt suficiente și trebuie să ajutăm albinele. EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE face ca supraviețuirea microbilor „răi” să fie aproape imposibilă, nu numai în mediul înconjurător, ci și în interiorul albinelor. Mecanismele pe care EM le folosește pentru atingerea acestor obiective sunt: 

Modul de acțiune „direct” – mecanism competitiv în care diferite molecule bioactive afectează agenții patogeni.  

Modul de acțiune „indirect” prin întărirea imunității albinelor, a rezistenței și a stării energetice generale 

EM ajută, de asemenea, albinele să proceseze diferiți nutrienți și toxine. EM ajută enzimele albinelor să digere și să fermenteze substanțele nutritive. Metaboliții EM îmbunătățesc funcțiile celulare ale albinelor pe mai multe niveluri, de la sistemul digestiv la sistemul imunitar.

Siguranta pe primul plan

EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE este total sigur pentru albine, datorită ingredientelor naturale organice. Concentrații diferite de la 100% la 1% nu au prezentat efecte secundare și puteți utiliza în siguranță EM concentrat sau în orice diluție cu apă. Concentrațiile recomandate pentru utilizare în practică sunt calculate pentru a fi rentabile.

Utilizarea produsului

Vă recomandăm să folosiți EM Probiotic pentru albine:

Prin pulverizare

În apa de băut

În sirop

În turte

Pentru igiena uneltelor

În loc să fumigați pentru a vă calma albinele, este mai bine să pulverizați cu soluția EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE de fiecare dată când lucrați la stupina dvs.. În acest fel atingeți două obiective simultan

Calmați albinele într-un mod natural, fără efecte secundare

Răspândirea microbilor buni în stupi

Soluția de lucru pentru pulverizare ar trebui să fie de 5% EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE în apă (* apa ar trebui să fie fără clor, dacă utilizați apa de la robinet lăsați-o într-un recipient deschis pentru cel puțin 24h). Dacă este necesar, puteți aplica o soluție cu concentrație mai mare de EM; are sens mai ales la primul tratament, atunci când apare boala. Pulverizați întregul stup pe interior, pulverizați liber pe albine. În timp ce pulverizați pe puietul deschis, vă rugăm să pulverizați de la mai mult de 30 cm distanță și reglați stropirea până la cele mai mici picături posibile, deoarece temperatura puietului trebuie să fie constantă.

În primul rând, ar trebui să stropiți scândura de zbor a stupului, deoarece este partea cu cel mai „intens trafic”. Dacă practicați stupăritul staționar, cel mai bine ar fi să pulverizați întreaga stupină cu EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE cel puțin de două ori pe an, o dată la început și o dată la sfârșitul sezonului.

Indiferent de tipul de adăpător pe care îl folosiți adăugți 2-3% EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE în apă pe tot parcursul sezonului. În acest fel, vă asigurați o calitate bună a apei pentru albinele dumneavoastră.

Puneți 2,5% EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE în sirop. În acest fel, pH-ul siropului este foarte apropiat cu pH-ul mierii. Este stimulant și gustos în același timp. În caz de boală, creșteți la 5%.  Peste 5% ar putea schimba gustul siropului și albinele ar putea înceta să-l mănânce. EM va ajuta albinele să digere siropul de zahăr cu un consum mai mic de energie și va proteja sistemul enzimatic al albinelor. De asemenea, EM va reduce stresul oxidativ care apare dacă se hrănește cu dieta bogată în zahăr. EM poate fi utilizat în sirop de zahăr obișnuit și invertit.

Puneți 2,5% EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE în turte. Acest lucru va îmbunătăți calitatea turtelor de zahăr și va îmbunătăți sănătatea albinelor.

*În ceea ce privește punctele 3. și 4.  vă rugăm să mențineți temperatura sub 38° C (cel mai bine în jur de 30°) când adăugați EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE. Temperaturile mai ridicate pot scădea semnificativ eficiența EM.

Igiena în timpul lucrului cu stupii este foarte importantă, folosiți soluție 10% EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE (înmuiere sau pulverizare) pentru a vă igieniza instrumentele după lucrul cu fiecare stup. Acest lucru va reduce semnificativ riscul transferului de boli de la un stup la altul.

*Important

Produsul trebuie păstrat între 2 și 28° C, ferit de razele soarelui. Produsul diluat trebuie utilizat într-o perioadă de 2-3 zile. Siropul și bomboanele cu EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE sunt mai stabile și pot dura mai mult decât fără EM

Beneficii

DUPĂ MULTE EXPERIMENTE, ANI DE MUNCĂ ȘTIINȚIFICĂ ȘI PRACTICĂ CU EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE, putem spune cu siguranță că oferă o soluție completă pentru majoritatea problemelor dintr-o stupină. 

Influenţează:

* Starea de sănătate

*Imunitatea

*Mediul microbian în interiorul stupului și în interiorul sistemului digestiv al albinelor.

* Productivitatea albinelor și calitatea produselor apicole

Ascosferoza – puietul văros  

 este o boală micotică specifică larvelor de albină din specia Apis mellifera dar si pe cel al albinelor salbatice, solitare, cărora le determină moartea în primele două zile ale stadiului de puiet căpăcit. Boala este produsă de miceliul Ascosphaera apis care trăiește ubicvitar, găsindu-se și în intestinul albinei adulte sănătoase. Sporii germinează în intestinul albinelor și, în cele din urmă, determină ca larvele să moară de foame. 

Din experiența noastră, dacă protocolul api-tehnic este respectat, ascosferoza nu apare în stupii tratați cu EM. Pulverizarea cu EM va produce un procent ridicat de protecție împotriva acestei boli fungice.

Dacă apare boala, protocolul pentru tratament este:

Utilizați 5% sirop de zahăr și 5% soluție de apă (5 tratamente în 2 săptămâni). Puneți 500 ml sirop de zahăr în feeder la fiecare 2-3 zile. Pulverizați în același timp (atunci când pulverizați pentru prima dată puteți utiliza concentrații mai mari de EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE în funcție de intensitatea semnelor clinice). Prima pulverizare trebuie făcută prin stropirea fiecărui cadru, în timp ce celelalte 4 pot fi efectuate numai prin stropirea riguroasă a intervalelor. Se adaugă 2-3 linguri de zahăr în soluția de pulverizare.

* Este recomandat ca apicultorii să păstreze stupii la cel puțin 50 cm de sol și ca pământul de dedesubt să fie fără iarbă sau iarba să fie bine tăiată.

Nosemoza

Nosema apis și Nosema ceranae sunt sporozoare care se localizează şi îşi desfăşoară acţiunea patologică în celulele epiteliale ale intestinului mijlociu. Acestea provoacă nosemoză, care este cea mai frecventă și răspândită boală a albinei adulte.  Sporul este forma de rezistenţă a acestuia şi poate persista peste 2 ani în fecalele  rămase pe rame şi mai mult de 1 an în miere şi faguri. Din experiența noastră, Nosemoza poate fi prevenită în peste 85% din cazuri adăugând EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE în siropul de zahăr și prin pulverizare mai ales la sfârșitul verii (în zonele cu climă continentală, o dată cu schimbarea sezonului). Există o legătură între apariția nosemozei și utilizarea intensivă a zahărului în dietă. Prin adăugarea EM în sirop și turte, această problemă ar putea fi menținută la un nivel scăzut. Dacă Nosemoza apare la sfârșitul iernii / primăvara devreme, albinele trebuie pulverizate cu grijă cu sirop care conține aproximativ 20% EM, dar numai într-o zi însorită caldă. Gravitatea bolii este datorată virulenţei parazitului care acţionează mecanic, inflamator şi iritativ asupra epiteliului intestinului mijlociu dar şi acţiunii toxice. EM îmbunătățește funcționarea intestinului mijlociu prin susținerea formării membranei peritrofice, ceea ce este de cea mai mare importanță pentru integritatea intestinului mijlociu.

Loca americana si europeana

LOCA AMERICANĂ (AFB) este o boală infectocontagioasă gravă produsă de un bacil sporogen Paenibacillus larvae care afectează în exclusivitate puietul albinelor, moartea acestuia producându-se de regulă după căpăcire. Boala are un caracter enzootic, cu difuzablitate mare în stupina contaminată, evoluează sezonier, în lunile aprilie – august, cu vârf evolutiv în iulie – august. Din experiența noastră, EM este foarte eficient în prevenirea AFB. Avem mai multe cazuri de AFB care apar în stupine din apropiere, dar nu și în cele tratate cu EM, cu toate că uneori distanța dintre stupine a fost mai mică de 100 de metri. Experiențele din Argentina și din multe alte țări arată că atunci când AFB este tratat cu EM concentrat cu soluții mai concentrate de 50% , de cel puțin 3 ori (la fiecare 1-2 zile) semnele de boală se opresc, iar AFB este ținut sub control atât timp cât EM se aplică regulat (la fiecare inspecție și lucru în stupină)

LOCA EUROPEANA (EFB) este o boală infectocontagioasă produsă în principal de un streptococ, Melissococcus plutonius şi o floră bacteriană de asociaţie formată din:Paenibacillus alvei, Enterococcus faecalis şi Bacterium eurydice. De exemplu, în Elveția și Marea Britanie, EFB a pus mari probleme din cauza eșecului măsurilor sanitare aplicate, ceea ce a dus la necesitatea rezolvării problemei răspândirii lui M. plutonius. EFB este mult mai puțin fatal decât AFB. Coloniile de albine tratate cu EM sunt aproape complet protejate de EFB, iar în experiența noastră, apariția EFB poate fi ușor prevenită, dar și tratată. Nu numai din cauza interacțiunii microbiene, ci și din cauza faptului că EFB este susținut în mare parte de factori de stres diferiți, iar EM se dovedește că diminuează efectul stresorilor.

Acarianul Varroa – VARROOZA – 

Varroa destructoreste un ectoparazit care afectează întreaga populaţie a coloniei – puietul, albinele adulte, matca şi trântorii. Varrooza evoluează tot timpul anului. În primii 2-3 ani, boala trece de regulă neobservată. În anii următori însă numărul paraziţilor creşte rapid şi când aceştia depăşesc cu 30% numărul albinelor colonia se depopulează drastic şi moare. Împreună cu virusurile asociate albinelor, acarianul este una dintre principalele cauze ale pierderilor de peste iarnă ale coloniilor de albine și este posibil cea mai mare amenințare directă la apicultură.

Din experiența noastră, EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE reprezintă un plus excelent la tratarea standard a Varoa cu produse comerciale. După o perioadă de doi ani, coloniile tratate cu EM arată o scădere cu 40-50% a infestării cu Varoa.

În prezent, impactul EM asupra Varoa nu este la un nivel semnificativ satisfăcător. Cu toate acestea, ne așteptăm să dezvoltăm produse EM care vor avea un efect puternic împotriva Varoa. Concluzia noastră este că EM ajută albinele infectate cu Varoa / Virus să supraviețuiască, sprijinind formarea corpului gras, ajutând astfel imunitatea și funcționarea sistemului imunitar al albinei.

Curat este sănătos!

În experiența noastră, EM îmbunătățește comportamentul igienic al albinelor în general. Coloniile tratate cu EM sunt mai active în curățarea puietului (de exemplu, în cazurile de ascosferoza). Acest fapt este foarte important și în cazurile de Varoa.

Activitatea coloniei este puternic corelată cu activitatea matcii. Prin mărturia unuia dintre cei mai mari producători de matci, matcile tratate de EM depun cu 20-25% mai multe ouă în aceeași perioadă de timp. De aici rezultă colonii de albine care cresc mai repede și sunt mai bine pregătite pentru un cules bun.

Cel mai bine este să folosiți soluția EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE pentru pulverizarea albinelor de fiecare dată când lucrăm în stupină, susținând astfel în totalitate microbiomul albinelor și microbii buni din stupul albinelor.. Cel puțin de două ori pe an, primăvara și la sfârșitul verii, ar trebui să pulverizăm solul stupinei cu 2,5-5% soluție EM.  Se distribuie 2,5% EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE în sirop, de cel puțin 2-3 ori 500 ml pe colonie, primăvara și la sfârșitul verii (în climatul continental). Fiecare suspiciune de boală sau la apariția semnelor clinice este un moment în care TREBUIE SĂ SE APLICE EM PROBIOTIC PENTRU ALBINE. De fiecare dată când ducem albinele în pastoral la un nou cules, ar trebui să diminuăm stresul dând EM în sirop. În acest fel, nu doar diminuăm stresul, ci și stimulăm albinele pentru a utiliza culesul la maximum. O cantitate mică de sirop EM trebuie administrată de fiecare dată când suspectăm prezența pesticidelor în nectarul sau polenul recoltat. În climatul continental, aplicarea EM este foarte importantă în perioada pregătirii albinelor pentru iernat . Fiecare nou sezon începe primăvara, iar iernarea bună este baza unui sezon excelent. EM ajută la  formarea corpului gras și reduce stresul oxidativ, ajutând astfel albinele să supraviețuiască iernii în stare bună de sănătate.

EM1

Vezi alte 16 produse din aceeași categorie:

Armonia albinelor 10ml
vitamine
Armonia albinelor 10ml
ARM10
Produs pentru mentinerea imunitatii albinelor. Ingrediente:     uleiuri esentiale de menta,...
39,00 lei Pret
HiveAlive 10L
suplimente
HiveAlive 10L
HA10L
HiveAlive™ este un supliment nutritiv pentru albine care ajută la menținerea unui nivel...
2.595,00 lei Pret
Startovit
suplimente
Startovit
HST002
Pentru stimularea si accelerarea dezvoltarii familiilor de albine
19,00 lei Pret
Probiotic Dulcofruct
dulcofruct
Probiotic Dulcofruct
DK-PR
Combaterea sindromului “Dispariţia Coloniilor de Albine” Gradul de intoxicare de 3 NPP este...
40,00 lei Pret
BeeStrong 500ml - Beevital
vitamine
BeeStrong 500ml - Beevital
BEES500
Beestrong | Îți întărește coloniile în mod natural prin întărirea larvelor și a rezistenței...
200,00 lei Pret
BeeElixir 5L
hrana-suplimente
BeeElixir 5L
BE5
BeeElixir 5L BeeElixir nu este un simplu sirop de zahar, este un aliment complet. Compoziția...
150,00 lei Pret
Armonia albinelor 20ml
vitamine
Armonia albinelor 20ml
ARM20
Produs pentru mentinerea imunitatii albinelor. Ingrediente:     uleiuri esentiale de menta,...
72,00 lei Pret
PollenBee 100g
suplimente
PollenBee 100g
PBEE
Se foloseste ca inlocuitor de polen si stimulent Sa imbunatateasca randamentul mierii Previne...
20,00 lei Pret
BeeAgra 100g
suplimente
BeeAgra 100g
BAGR
Mareste randamentul mierii si previne stresul pe timpul transportului. Compenseaza deficitul...
10,00 lei Pret
LIPTOSA - Enerjet V.A. 1L
enerjet-spania
LIPTOSA - Enerjet V.A. 1L
EVA
Concentrat de stimulare pentru hrana albinelor, pe baza de drojdie de bere lichida hidrolizata.
45,00 lei Pret regular -30,00 lei 75,00 lei Pret
Bucuria albinelor 50ml
vitamine
Bucuria albinelor 50ml
BCA50
Produs pentru sustinerea imunitatii albinelor. Ingrediente:     uleiuri esentiale de tea...
172,00 lei Pret
AntiVarNosem 500 ML
suplimente
AntiVarNosem 500 ML
AVAR
EXTRACT NATURAL DIN PLANTE; SCĂDEREA NOSEMOZEI; GATA DE UTILIZARE AntiVarNosem este un produs...
50,00 lei Pret
Armonia albinelor 50ml
vitamine
Armonia albinelor 50ml
ARM50
Produs pentru mentinerea imunitatii albinelor. Ingrediente:     uleiuri esentiale de menta,...
172,00 lei Pret
HiveAlive 100ml
Evaluare
(2)
suplimente
HiveAlive 100ml
HA100
HiveAlive™ este un supliment nutritiv pentru albine care ajută la menținerea unui nivel...
65,00 lei Pret
Bee Immunity Booster Lichid...
suplimente
Bee Immunity Booster Lichid 250 ml
BEEL
Produs cu acțiune tonică, antibacteriană, antifungică, antivirală și antioxidantă....
57,00 lei Pret
BeeStrong 250ml - Beevital
vitamine
BeeStrong 250ml - Beevital
BEES250
Beestrong | Îți întărește coloniile în mod natural prin întărirea larvelor și a rezistenței...
105,00 lei Pret

Recenzii produs

Media evaluarilor

5.0
1 Recenzie
Excelent 1
Bun 0
Mediu 0
Slab 0
Foarte slab 0

@COMMENT_AVATAR@
@CUSTOMER_NAME@@AUTHOR_PROFILE@@COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
(@COMMENT_GRADE@)
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_TITLE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_IMAGES@
@COMMENT_VIDEOS@

@COMMENT_TITLE@

@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@COMMENT_AVATAR@
@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@TOTAL_USEFULNESS@
@COMMENT_COMMENT@
@CUSTOMER_NAME@ @AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@
@COMMENT_AVATAR@
@CUSTOMER_NAME@@AUTHOR_PROFILE@ @COMMENT_ISO_COUNTRY@
@VERIFY_PURCHASE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@

@COMMENT_COMMENT@

@CUSTOMER_NAME@@AUTHOR_PROFILE@
@COMMENT_DATE@
@COMMENT_NO_APPROVE@